Europske Snage Solidarnosti

Europska komisija otvorila natječaj za dodjelu nagrade Altiero Spinelli za informiranje

 
Europska komisija otvorila je 6. studenoga 2018. ovogodišnje izdanje natječaja na razini EU-a za dodjelu nagrade Altiero Spinelli za informiranje. Nagrada se dodjeljuje projektima ili kampanjama kojima se građanima objašnjava Europska unija i potiče njihovo sudjelovanje u demokratskim procesima. Ove je godine nagrada usmjerena na interese mladih. Dodijelit će se djelima kao što su inovativni obrazovni programi i kampanje, pedagoške igre kojima se mladima omogućuje da dožive Europu te suradničkim projektima kojima se promiče sudjelovanje mladih u demokratskom procesu.
 
Ovogodišnje izdanje natječaja Altiero Spinelli za informiranje obuhvaća pet nagrada pojedinačne vrijednosti 25 000 eura. Svečana dodjela nagrada održat će se u okviru Europskog tjedna mladih 2019. Glavna tema tjedna mladih bit će mladi i demokracija, a održat će se od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine.
 
Nagrada Altiero Spinelli inicijativa je Europskog parlamenta koju provodi Europska komisija. Prvi je put dodijeljena 2017. Ovogodišnji natječaj otvoren je fizičkim osobama koje su građani EU‑a i nevladinim pravnim osobama. Rok za prijave je 7. siječnja 2019.
 
Dodatne informacije, dokumenti za prijavu i pravila natječaja dostupni su na ovoj poveznici.
datum objave: 09.11.2018.