Europske Snage Solidarnosti

Europske snage solidarnosti predstavljene akreditiranim organizacijama u području mladih

U petak, 21. rujna 2018., u prostorijama Agencije za mobilnost i programe Europske unije održan je Informativni dan za akreditirane organizacije u području mladih. Cilj ovog Informativnog dana bio je upoznavanje akreditiranih organizacija s novim programom Europske komisije pod nazivom Europske snage solidarnosti te pružanje odgovora “poveljašima” (organizacijama akreditiranim pod prijašnjim programom Europska volonterska služba) na sva pitanja vezana za prijavu na otvoreni natječaj.

Informativni dan otvoren je prezentacijom o misiji i bitnim značajkama Programa, a detaljno su predstavljena i tri formata aktivnosti unutar novog Programa: volontiranje, stažiranje i zaposlenje te projekti solidarnosti. Dodatne mjere potpore svim formatima predstavljene su u okviru posebne prezentacije. Informativni dan obilježen je brojnim pitanjima i raspravama čime je iskazan značajan interes za novi program i prijavu na natječaje. Program je okončan završnom riječju ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU, Antonije Gladović, koja je zahvalila svim prisutnim organizacijama na aktivnom sudjelovanju te zaželjela daljnji uspjeh u prijavama projekata.

Prezentacije održane na Informativnom danu možete preuzeti ovdje

Poziv na podnošenje projektnih prijedloga za program Europske snage solidarnosti (ESS) za 2018. godinu objavljen je 10. kolovoza. Poziv uključuje volontiranje, stručni rad, projekte solidarnosti i oznaku kvalitete, a rok za prijavu projekata je 16. listopada 2018.

Europske snage solidarnosti omogućit će većem broju mladih sudjelovanje u širokom rasponu aktivnosti kroz volontiranje ili stručni rad, kako bi se pridonijelo pozitivnim društvenim promjenama, odnosno pomoglo zajednicima.

datum objave: 24.09.2018.