Europske Snage Solidarnosti

PROVEDBA

Info kit

Info kit Europskih snaga solidarnosti je u prvom redu namijenjen organizacijama pošiljateljima kao pomoć u pripremi volontera za službu u Europskim snagama solidarnosti. Svaki sudionik mora dobiti primjerak info kita prije odlaska na službu u Europskim snagama solidarnosti.

Info kit možete preuzeti na ovoj poveznici.

Izdavanje viza i boravišnih dozvola

Opće informacije o izdavanju viza i boravišnih dozvola sudionicima iz trećih zemalja možete pronaći ovdje.

Mrežna jezična potpora (OLS)

Mrežna jezična potpora - OLS

 

Mrežna jezična potpora sastoji se od mrežne jezične procjene koja je obavezna za sve sudionike dugoročne službe (provodi se prije i nakon završetka službe) te  mrežnog jezičnog tečaja koji nije obavezan, a koji se provodi nakon prve i prije druge mrežne jezične procjene. Osim postavljenog uvjeta da je riječ o dugoročnoj službi,  da bi se moglo pristupiti mrežnom jezičnom tečaju, potrebno je da radni jezik službe bude jedan od 24 dostupnih OLS jezika. Od 2017. godine mrežna jezična procjena i jezični tečaj dostupni su i za hrvatski jezik za A1 razinu.

 

Ovisno o rezultatima mrežne jezične procjene, sudionicima se nudi mogućnost mrežnog jezičnog tečaja od A1 do C1 razine za engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski i nizozemski jezik, od A1 do B2 razine za portugalski jezik, od A1 do A2 razine za češki jezik, te tečaj za razinu A1 za ostale jezike. Kao dodatna podrška učenju jezika osigurane su i sesije uživo s temama relevantnim  za sudionike, forumi koje moderiraju izvorni govornici i tijekom kojih sudionici mogu izmjenjivati iskustva s drugima te interaktivan rad s mentorom u malim grupama.

 

 Dodatne informacije za sudionike mobilnosti

 

 Više informacija o korištenju Mrežne jezične potpore za organizacije:

 Više informacija o korištenju Mrežne jezične potpore za sudionike: 

 Opće informacije za OLS:

 Svakako pogledajte i promotivni paket za OLS !     

 

Ciklus osposobljavanja i evaluacije 2019/2020

Više informacija o ciklusu osposobljavanja i evaluacije za 2019. i 2020. godinu možete pronaći ovdje.